С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Недоимък на В-комплекс

Недоимък на витамин В- комплекс в днешно време нерядко се наблюдава у дец а, подложени на интензивно и продължително лечение с широкоспектърни антибиотици. Типични са промените в устната кухина и по езика на детето. В ъглите на устните се появяват пукнатини, езикът е изгладен като полиран. Детето има неприятно усещане за парене в устата, храната му е безвкусна, може дори да откаже да яде. Тези промени изчезват, след като на детето се даде витамин В-комплекс. За избягването на този витаминен  недоимък при назначаване на антибиотик за продължително време се дава едновременно и витамин В-комплекс. За краткотраен курс антибиотик обаче това не се налага. Добре е да знаете, че консумирането на нашето кисело мляко предпазва от хиповитаминоза В-комплекс. Затова редовно давайте на детето кисело мляко.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби